Välj en sida

Julig grönkålssallad med Santa´s on Fire

KategoriSvårighetsgradNybörjare
mängd1 portion
Total tid20 minuter
 200 g Grönkål
 1 Äpple
 1 Granatäpple
 50 g Pinjenötter
 1 Apelsin
 2 msk Rapsolja eller liknande smakneutral olja av god kvalitet
 1 tsk Honung
 Flingsalt
1

Skär bort den grova nerven i bladen (spara till wok eller soppa), skölj grönkålen ordentligt och krama bort överflödigt vatten med en kökshandduk.
Massera grönkålen med en tesked av oljan och lägg upp på ett serveringsfat.

2

Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns och skaka om kontinuerligt. Ställ att svalna.

3

Skär bort skalet på apelsinen och skär ut filéerna mellan klyftväggarna. Dela granatäpplet på mitten och knacka ut kärnorna på ett fat. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Sprid ut frukten över grönkålen.

4

Blanda resterande olja, honung och valfri mängd Santa´s on Fire. Tillsätt evt lite vatten om dressingen blir för tjock. Ringla över salladsfatet. Strössla över de rostade pinjenötterna och toppa med lite flingsalt.

Ingredienser

 200 g Grönkål
 1 Äpple
 1 Granatäpple
 50 g Pinjenötter
 1 Apelsin
 2 msk Rapsolja eller liknande smakneutral olja av god kvalitet
 1 tsk Honung
 Flingsalt

Instruktioner

1

Skär bort den grova nerven i bladen (spara till wok eller soppa), skölj grönkålen ordentligt och krama bort överflödigt vatten med en kökshandduk.
Massera grönkålen med en tesked av oljan och lägg upp på ett serveringsfat.

2

Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns och skaka om kontinuerligt. Ställ att svalna.

3

Skär bort skalet på apelsinen och skär ut filéerna mellan klyftväggarna. Dela granatäpplet på mitten och knacka ut kärnorna på ett fat. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Sprid ut frukten över grönkålen.

4

Blanda resterande olja, honung och valfri mängd Santa´s on Fire. Tillsätt evt lite vatten om dressingen blir för tjock. Ringla över salladsfatet. Strössla över de rostade pinjenötterna och toppa med lite flingsalt.

Julig grönkålssallad med Santa´s on Fire