Skär bort den grova nerven i bladen (spara till wok eller soppa), skölj grönkålen ordentligt och krama bort överflödigt vatten med en kökshandduk.
Massera grönkålen med en tesked av oljan och lägg upp på ett serveringsfat.
Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns och skaka om kontinuerligt. Ställ att svalna.
Skär bort skalet på apelsinen och skär ut filéerna mellan klyftväggarna. Dela granatäpplet på mitten och knacka ut kärnorna på ett fat. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Sprid ut frukten över grönkålen.
Blanda resterande olja, honung och valfri mängd Santa´s on Fire. Tillsätt evt lite vatten om dressingen blir för tjock. Ringla över salladsfatet. Strössla över de rostade pinjenötterna och toppa med lite flingsalt.
Ingredienser
Instruktioner
Skär bort den grova nerven i bladen (spara till wok eller soppa), skölj grönkålen ordentligt och krama bort överflödigt vatten med en kökshandduk.
Massera grönkålen med en tesked av oljan och lägg upp på ett serveringsfat.
Rosta pinjenötterna på medelvärme i en torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns och skaka om kontinuerligt. Ställ att svalna.
Skär bort skalet på apelsinen och skär ut filéerna mellan klyftväggarna. Dela granatäpplet på mitten och knacka ut kärnorna på ett fat. Kärna ur äpplet och skär i tunna klyftor. Sprid ut frukten över grönkålen.
Blanda resterande olja, honung och valfri mängd Santa´s on Fire. Tillsätt evt lite vatten om dressingen blir för tjock. Ringla över salladsfatet. Strössla över de rostade pinjenötterna och toppa med lite flingsalt.